Ez a vegán, pikáns zöldségleves lencsével téli zöldségekkel készül, így kiadós és melegítő hatású a szervezetre. Továbbá alacsony kalóriatartalmú és szénhidrátszegény, így tökéletes diétázók számára és azoknak, akik egészséges étrendet követnek.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 2 cm friss kurkuma (vagy 1 tk por)
- 1 chili, kimagozva (elhagyható)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tk római köménymag
- 1 tk szárított oregánó
- ½ kanadai sütőtök
- 1 kis rutabaga
- 2 közepes sárgarépa
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 750 ml zöldség alapleves
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 grillezett piros paprika
- 1 marék friss koriander levél
- 1 konzerv lencse, lecsepegtetve
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért, kurkumát és a chilit.
- A többi zöldséget meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és 5 percig puhára pároljuk benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a kurkumát, gyömbért, köménymagot és a chilit, majd 2 percig keverjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, az oregánót és a sűrített paradicsomot. Egy percig keverjük, majd beleöntjük az apróra vágott paradicsomot és alaplevest.
- Felforraljuk, lefedjük és 25 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a grillezett paprikát, és még 5 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a friss koriandert, és botmixerrel sűrűre és selymesre pürézzük a levest.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét és még több alaplevest, ha túl sűrű a leves.
- Ha szükséges, felmelegítjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu