Ez a pikáns zöldfűszeres sült makréla padron paprikával készül, amely egy enyhén csípős chilli paprika – de lehet helyette jalapenót vagy egyéb erős paprikát is alkalmazni. Tálaljuk krumplipürével vagy fokhagymás tört krumplival és ropogós salátával.
Hozzávalók
- 4 friss egész makréla, kibelezve és megtisztítva
- 2 citrom
- 1 marék kapor vagy metélőhagyma
- Padron paprika (kb. 12 db)
- Só bors
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A citromot vékony szeletekre vágjuk.
- A makrélát kevés olajjal bekenjük, majd sózzuk, borsozzuk .
- Néhány citromszelettel és zöldfűszerrel kibéleljük mindegyik hal üregét.
- A többi citromszeletet egy nagy tepsibe fektetjük, és ezekre rátesszük a halakat.
- A padron paprikákat köré szórjuk, amiket meglocsolunk kevés olajjal.
- Fóliával letakarjuk, majd a sütőben 15 percig sütjük.
- A halakat és a paprikákat megfordítjuk, és további 5-10 percig sütjük, fólia nélkül.
- Melegen, köretekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu