Ez a pikáns vöröslencse puffancs recept hasonlít az indiai dosahoz, de a tészta sűrűbb, így inkább rágcsálnivalóként vagy mártogatóshoz alkalmas. Ha kihagyjuk a tojást és felhígítjuk a tésztát, akkor valójában dosat kapunk (Dosa recept itt>>.
Hozzávalók
- 150 g vöröslencse
- Víz
- 1 tojás
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt kurkuma
- ¼ teáskanál chili por
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (elhagyható)
- Só, bors,
- Tálalás: szeletelt újhagyma (elhagyható)
Elkészítés
- A lencsét néhány órán át keresztül hideg vízben beáztatjuk, majd leöblítjük és lecsepegtetjük.
- A fűszerekkel és a fokhagymával együtt egy robotgépbe tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adunk hozzá egy kis vizet, hogy egy sűrű palacsintaszerű tésztát kapjunk.
- Ha azt szeretnénk, hogy a puffancs laza és levegős legyen, tehetünk bele egy-két csipet sütőport.
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt, majd halmokat adagolunk a tésztából, amiket hagyunk kör alakúra szétterülni. Körülbelül egy perc múlva megfordítjuk őket, és aranybarnára sütjük.
- Mártogatóssal, pástétommal, feltétekkel stb tálaljuk, esetleg újhagymával megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu