Ez a pikáns sütőtökös marharagu egy tuti egyszerű egytálétel, amely remekül felmelegíti a szervezetet hideg őszi estéken. Ideális családi hétköznapi vacsorára, bár gyerekek számára érdemes csökkenteni a chili mennyiségét. Elkészíthető kuktában is, amely még gyorsabbá teszi a főzést. Ehhez a recepthez jó minőségű marhahús szükséges (ezért is gyors a főzése), de elkészíthető rágósabb hússal, de azt tovább kell főzni- Ebben az esetben a zöldségeket kb 45-60 perc főzés után adjuk a húshoz, majd további 30 percig főzzük. Párolt rizzsel, krumplipürével vagy kuszkusszal tálaljuk.
Hozzávalók
- 500 g steak marhahús
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 db medvehagyma, negyedelve
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 150 ml csirke alapleves
- 400 ml paradicsom konzerv
- 400 ml konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
- ½ sütőtök (kb. 500 g), kockákra vágva
- 200 g bébispenót
- Egy marék friss koriander, felaprítva
Fűszerkeverék:
- ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- ½ teáskanál chili pehely
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ¾ teáskanál só
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tk fűszerpaprika
Elkészítés
- A zsír réteget eltávolítjuk a marhahúsról, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
- A fűszerkeverék hozzávalóit egy közepes mélyhűtőtasakba szórjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és jól összerázzuk, hogy a húst a fűszerek teljesen bevonják.
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, a medvehagymát és a fokhagymát közepes hőfokon pár percig megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a fűszeres marhahús kockákat, és addig keverjük, amíg kissé megpirulnak.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, alaplevest, sütőtököt és csicseriborsót.
- Felforraljuk, lefedjük, és kb 30 percig alacsony hőfokon rotyogtatjuk
- Belekeverjük a koriandert és a spenótot, és lefedjük. 5 percig pihentetjük, amíg a spenót megfonnyad.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos cikkek