Hideg, téli napokon a szervezetünk kiadós, melegítő hatású levesekre vágyik. Ez az indiai fűszerekkel készült pikáns sütőtök, brokkoli és csicseriborsó leves vegán, gluténmentes, egészséges, laktató és nagyon könnyen elkészíthető!
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 1 kicsi vagy fél nagy kanadai sütőtök
- 1 nagy sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 darab gyömbér (2cm)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt koriander mag
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ teáskanál chili por
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 tk garam masala
- 6 db kisebb paradicsom
- 500 ml zöldség alapleves (kb.)
- 1 konzerv csicseriborsó
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk, majd a húsát felkockázzuk.
- A sárgarépát és a brokkolit feldaraboljuk.
- A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk.
- Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd alacsony hőfokon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és a gyömbért körülbelül 5 percig. A csípős változathoz adhatunk apróra vágott chilit vagy egy-két csipetnyi chilipelyhet.
- Közben a paradicsomokat felaprítjuk.
- A megpuhult hagymához hozzáadjuk a fűszereket, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Egy percig leverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest és az apróra vágott zöldségeket. Felforraljuk és 20 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, még 5 percig főzzük, majd botmixerrel addig pürézzük a levest, amíg egy durva állagú levest kapunk. Adhatunk hozzá friss korianderlevelet is, és ha szükséges, még több alaplevest.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu