Ez a pikáns steak és gránátalma saláta 10 percen belül elkészül! Mivel nagyon finom és különleges, így tökéletes ünnepi alkalmakra -például évfordulókra, Valentin-napra, karácsonyra, ebédre, szilveszterre stb.
Hozzávalók
- 1 vastag, érlelt hátszín vagy bélszín steak
- ½ teáskanál fűszerpaprika (vagy cayenne)
- ½ tk őrölt szömörce (sumak)
- ½ teáskanál őrölt koriandermag
- Só bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 marék rukkola vagy vegyes saláta
- 3 evőkanál gránátalma mag vagy 1 gránátalma magja és leve
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál gránátalma melasz
- Mentalevél, díszítéshez
Elkészítés
- Összekeverjük a fűszereket, és ezzel bemasszírozzuk a húst.
- A grillsütőt bekapcsoljuk (nyáron) vagy a grillserpenyőt felhevítjük, majd a steaket olajjal megkenjük. Mindkét oldalon 2-3 percig sütjük a húst, amíg enyhén megpirul. A sütési idő a steak vastagságtól és attól függ, hogy mennyire átsülve kedveljük a marhahúst. Lásd steak sütése>>
- Egy tányéron letakarva 5 percig pihentetjük.
- Közben a rukkola leveleket egy nagy tálra szórjuk. Összekeverjük a gránátalma levét, melaszt és a citromlevet.
- A húst vékony szeletekre vágjuk, majd a salátalevelek tetején elrendezzük. A kifolyt húslevet az öntethez adjuk.
- A gránátalma magokat a salátára szórjuk, majd lelocsoljuk az öntettel, és a tetejére szórunk néhány mentalevelet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu