Ez a pikáns sárgarépa saláta mazsolával kiegészítve nagyon jól passzol grillezett bárány és csirkehús mellé –kuszkusszal elkeverve pedig egy vegán ételt kapunk. Legjobb, ha előre elkészítjük, akár egy nappal korábban is lehet, hogy jól összeérjenek az ízek. Ez a saláta tökéletes nyári kerti partikra, piknikre, kirándulásra, grillezésre stb.
Hozzávalók
- 2 bögre reszelt vagy gyalult sárgarépa
- ½ csésze mazsola
- 2 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz vagy datolya szirup
- ½ tk köménypor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet chili pehely
- 1 tk apróra vágott vagy reszelt gyömbér
- Só és bors, ízlés szerint
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- Napraforgómag a tálaláshoz, opcionális
Elkészítés
- A reszelt sárgarépát és a mazsolát egy tálba szórjuk.
- Egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót, kivéve a zöldpetrezselymet. Megkóstoljuk és ízlés szerint módosítjuk.
- Az öntetet a sárgarépára és mazsolára öntjük, majd jól összekeverjük.
- Lefedjük le, és pihentetjük legalább 30 percig.
- Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, és összekeverjük.
- Napraforgómaggal megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu