
Ez a pikáns quinoa, csicseriborsó és avokádó saláta 15 percen belül elkészíthető – még gyorsabban, ha maradék főtt quinoat használunk. Egészséges, szénhidrátszegény, alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes és vegán, így a legtöbb diéta, étrend keretében fogyasztható.
Hozzávalók
- 1 csésze quinoa
- 4 szál újhagyma
- 1 érett avokádó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 citrom vagy lime leve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt paprika (vagy fél/fél cayenne)
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 kis marék korianderlevél, apróra vágva
- Só & bors
Elkészítés
- A quinoát a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezt jóval előre megtehetjük, és a hűtőszekrényben max 3 napig tárolhatjuk.
- Az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Az avokádót meghámozzuk, majd a húsát felaprítjuk.
- A quinoát egy keverőtálba kanalazzuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, fűszereket, citromlevet, az újhagymát és a fokhagymát.
- A csicseriborsót víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a salátához adjuk.
- Belekeverjük a korianderleveleket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Óvatosan átforgatjuk, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
