Ez a pikáns mungóbab lepény vegán, alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes, ugyanakkor magas a rosttartalma és egyéb tápanyagokban is gazdag. Tálalhatjuk mártogatóssal, levesek és egytálételek mellé kenyér helyett, vagy tekercsként különböző töltelékekkel, krémekkel stb.
Hozzávalók
- 1 bögre mungóbab
- Víz
- 1 gerezd fokhagyma, meghámozva
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál kurkuma por
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fekete bors
- 1 marék friss korianderlevél
Elkészítés
- A babot egy éjszakán át beáztatjuk, majd hideg víz alatt leöblítjük.
- Egy aprítógépbe tesszük és ráöntünk körülbelül egy pohár vizet.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, kurkumát, gyömbért, korianderleveleket, sót és borsot.
- Addig pürézzük, amíg egy sima, kissé sűrű tésztát kapunk. Belekeverünk egy kanál növényi olajat (ez opcionális).
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy serpenyőt enyhén bepermetezünk olajjal. Fontos, hogy tapadásmentes tepsit használjunk, különben a tészta hozzáragad a serpenyőhöz!
- Közepes lángon felhevítjük a serpenyőt, majd beleöntünk egy kis merőkanálnyit a tésztából, és a kanál aljával egyenletesen elterítjük.
- Körülbelül 3-4 percig sütjük, amíg a felülete már nem nedves, és a lepény egy spatulával könnyen mozgatható.
- Megfordítjuk a lepényt, és további 2-3 percig sütjük.
- A lepényt egy tányérra egy spatulával kiszedjük, majd további lepényeket készítünk a tésztából.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Mungóbab lepény
- Lepények
- Indiai receptek
Zest.hu