
Ez a pikáns juharszirupos oldalas először a sütőben készül, majd a grillsütőn fejezzük be. Így ideális nyári grill partikra, bulikra. Coleslaw salátával, salsával és krumplisalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- Kb 1kg sertésborda, egészben
- só és bors
A mázhoz:
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál almaecet
- ½ teáskanál chili pehely
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál paprika
- 2 evőkanál Worcester szósz
- ½ teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barna cukor
Elkészítés
- A sütőt 80°C-ra előmelegítjük.
- A máz összes hozzávalóit egy kis lábasban, közepes lángon, gyakori kevergetés közben sűrű, ragacsos mártássá főzzük.
- A bordákat egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a mártást, amivel alaposan bedörzsöljük a húst.
- Lefedjük alufóliával és körülbelül egy órán át sütjük, időnként megforgatva.
- Étkezés előtt mindkét oldalon körülbelül 5 percig grillezzük. Vigyázat, könnyen megég!
- Egy vágódeszkán a csontok mentén csíkokra vágjuk, és langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
