Ez a pikáns grillezett tintahal 10 perc alatt elkészíthető, így ideális partikra, ünnepi vagy vendégváró menükbe. Tálalhatjuk zöldsalátával előételként, vagy tapasként borozgatás kisérőjeként.
Hozzávalók
- 25 dkg nyers tintahal (tisztított)
- 2 citrom
- 1 gerezd fokhagyma, présleve
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ¼ tk csípős paprika (vagy chili paprika)
- Só, bors
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
- A tintahal egyik oldalát felvágva kinyitjuk és kiterítjük. Belülről bemetsszük a húsát többszörösen, majd leöblítjük. A csápokat megmossuk, félretesszük.
- Egy citrom héját egy keverőtálba lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket, olajat és a fokhagymát.
- Beletesszük a tintahalakat a csápokkal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a citrom levét. Jól összekeverjük, és grillezésig pácoljuk.
- A grillserpenyőt felhevítjük.
- A tintahalat kivesszük a pácból, és mindkét oldalát pár percig kissé csíkosra sütjük. Ráöntjük a pácot, és redukáljuk a mártást, miközben folyamatosan forgatjuk a tintahalakat és csápokat.
- A tintahalakat egy tálra kiszedjük, ráfacsarjuk a másik citromot, majd megszórjunk az apróra vágott korianderrel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu