Ez a pikáns grillezett sertésszelet tökéletes nyári grillezésre, illetve egész évben bulikra, vendégváró vacsorákra stb, ugyanis nagyon könnyű elkészíteni, és a pácolást előre el lehet (sőt, szükséges) végezni, majd a grillezés csupán néhány percet vesz igénybe. Friss joghurtos mártással, krumplipürével és zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 sertés lapocka/tarja/comb szelet
- Só bors
Páchoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve és héja
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- ¼ tk cayenne chili paprika
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A húst 1 cm vastagra klopfoljuk. Egy üvegedénybe helyezzük őket, egymás mellé.
- A pác hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a sertéshús mindkét oldalát ezzel megkenjük.
- A maradék pácot a húsra öntjük, lefedjük az edényt és legalább 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
- A grillt vagy grill serpenyőt előkészítjük. A sertéshúst sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon, vagy parázs felett mindkét oldalon kb. 3-4 percig sütjük, miközben néhányszor megkenjük a páccal.
- Amikor éppen átsültek (nem szabad túlsütni!), egy tányérra átszedjük őket, és 5 percig, lefedve pihentetjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu