Ha gyors és egyszerű köretet szeretnénk tálalni egy indiai menüben, ez a pikáns gomba indiai módon sütve egy remek fogás lehet! Vegán, gluténmentes, 20 percen belül elkészül, és köretként vagy egy vendégváró menü részeként is tálalható – vagy pedig basmati rizzsel kombinálva egy gyors és egyszerű ebédet kapunk.
Hozzávalók
- 100 g gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 tk feketeköménymag
- 1 tk mustármag
- ½ teáskanál garam masala
- ¼ tk kurkuma
- ¼ teáskanál chili por
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- Só & bors
- Citrom vagy lime leve
- 1 evőkanál aprított menta vagy koriander levél, tálaláshoz
Elkészítés
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a gombát pedig falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a fokhagymát 30 másodpercig közepes lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mustármagot és a feketeköménymagot.
- Kb 10 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a többi fűszerport és a paradicsompürét. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a gombát és némi vizet. Sózzuk, borsozzuk.
- Lefedve körülbelül 8 percig főzzük – eddigre a gombáknak ki kellett engedniük a vizet. Ha a mártás túl ragacsos, adunk hozzá még egy kis vizet – ha túl sok a folyadék a gombák körül, akkor redukáljuk a mártást úgy, hogy feljebb állítjuk a hőfokot. További 5 percig főzzük, amíg egy nagyon sűrű mártást nem kapunk.
- Adunk hozzá kevés citrom- vagy limelevet, majd friss zöldfűszer levelekkel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu