
A zellergumó egy nagyon egészséges, alacsony kalóriatartalmú zöldség, amiből fantasztikus ételek készíthetők. Ez a pikáns burgonya és zeller leves könnyen összedobható, vegán, finom és kiadós, annak ellenére, hogy csupán 23 kCal/100 gramm.
Hozzávalók
- 10 gramm olaj spray
- 140 gramm vörös hagyma
- 3 gramm fokhagyma
- 130 gramm póréhagyma
- ½ teáskanál chili pehely
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 570 gramm zellergumó
- 70 gramm zellerszár
- 300 g burgonya
- 1 liter zöldség alapleves
- Díszítéshez: pirított római köménymag és (ha az étrend megengedi) egy kanál tejföl vagy krémes joghurt
Elkészítés
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd lassan, nagyon alacsony hőfokon megpuhítjuk a hagymát, fokhagymát és a póréhagymát.
- Hozzáadjuk a fűszereket, és pár percig főzzük.
- Közben a zöldségeket meghámozzuk, durván felvágjuk, majd a lábasba tesszük és összekeverjük.
- Hozzáadjuk az alaplevest, lefedjük, és 25 percig puhára főzzük.
- Pirított római köménymaggal megszórva tálaljuk. Tejföl helyett adhatunk hozzá almaecetet is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
