A húsvéti báránysült általában elég sok maradékot eredményez, amiből legalább egy újabb ebédet vagy vacsorát lehet készíteni. Péld erre ez a marokkói stílusú pikáns báránypörkölt, amely nagyon könnyen összedobható. Tálaljuk rizzsel, kuszkusszal vagy arab lapos kenyérrel!
Hozzávalók
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk oregánó
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál harissa paszta
- 1 db csirkehúsleves kocka
- 2 bögre maradék, aprított sült bárányhús
- 2 evőkanál apróra vágott pisztáciabél
- 2 evőkanál apróra vágott mentalevél
- ½ citrom reszelt héja
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felhevítünk egy kanál olajat, és puhára pároljuk.
- Közben a sárgarépát és a paprikát felaprítjuk.
- Amikor a hagyma megpuhult, a répa és paprika darabokat a fűszerekkel együtt a serpenyőbe tesszük. Körülbelül fél percig keverjük, majd hozzáadjuk a pasztákat.
- Néhány másodpercig kevergetjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a zöldségeket. Beletesszük a leveskockát.
- Körülbelül tíz percig főzzük, amíg a sárgarépa megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik.
- Közben a bárányhúst falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz, amikor a sárgarépa már megpuhult.
- Körülbelül 5 percig főzzük, hogy a hús átmelegedjen, majd belekeverjük az apróra vágott pisztáciát, mentát és citromhéjat.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu