
Ez a perzsa saláta gránátalmával kiegészítve remekül passzol grillezett shawarma húsok mellé, pl lapos lepénykenyérbe töltve. Néha chilipaprikát is teszek bele, ami kissé csípőssé varázsolja a salátát. Vegán változathoz méz helyett datolyaszirupot használhatunk.
A salátához:
- ½ kígyó uborka
- 1 marék koktélparadicsom vagy 2 közepes érett paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- ½ piros kaliforniai vagy 1 kisebb kápia paprika
- 1 evőkanál apróra vágott friss menta
- 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- ½ gránátalma, kimagozva (kb. 4 evőkanál)
- Mentalevelek
A gránátalmás öntethez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál gránátalma melasz
- ½ citrom leve
- 1 kis gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- Apróra vágjuk az uborkát, paprikát, paradicsomot és a hagymát, majd egy tálba szórjuk őket.
- A gránátalma magjait kikaparjuk a héjából, amiket a salátára szórunk.
- Egy kis tálban összekeverjük az olajat, mézet, citromlevet, gránátalma melaszt és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk, ha szükséges.
- Az öntetet a salátára öntjük, és alaposan összekeverjük.
- Mentalevelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
