
Ez a paszternák és cukkini puffancs mindössze 15 perc alatt elkészül. Vegán, gluténmentes, alacsony kalória- és alacsony szénhidráttartalmú. Ideális nassolni, mártogatni, vagy vegán hamburgerekhez pogácsaként. De tálalhatjuk salátával egy egészségtudatos ebédre is. A pikáns változathoz adhatunk pár csipetnyi cayenne chilipaprikát.
Hozzávalók
- 1 közepes paszternák
- 1 kisebb cukkini
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk fekete köménymag
- 1 tk oregánó
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ teáskanál sütőpor
- Só & bors
- Olívaolaj vagy olívaolaj spray
Elkészítés
- A paszternákot meghámozzuk, majd durván lereszeljük. A cukkinit is lereszeljük.
- Szűrőben összekeverjük és megsózzuk. Kb 10 percig pihentetjük, majd a felesleges folyadékot kinyomjuk belőlük.
- A keveréket egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, sütőport és a csicseriborsó lisztet. Borsozzuk, majd jól összeforgatjuk. Enyhén ragadós, de összeálló keveréket kell kapnunk. Ha túl száraz, adunk hozzá kevés citromlevet.
- Kézzel 4 vagy 6 lapos pogácsát formázunk.
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, vagy a pogácsákat olívaolajjal bepermetezzük.
- Mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket, vagy egy tepsiben körülbelül 10 percig sütjük a sütőben.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
