Ez a fokhagymás-citromos párolt zöldbab fetával remek köret grillezett/sült húsok és halak mellé. Ropogós és friss, így különösen ideális nyári menükbe. Vegetáriánus főételként is tálalhatjuk barna rizzsel, kuszkusszal vagy tésztával tálalva.
Hozzávalók
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g zöldbab
- 1 kis citrom leve
- 50 g feta sajt, morzsolva
Elkészítés
- A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a fokhagymát 30 másodpercig üvegesre sütjük.
- Hozzáadjuk a zöldbabot, citromlevet és néhány csepp vizet. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Lefedjük, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, amíg a bab megpuhul.
- A zöldbabot egy tányérra áttesszük, majd rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk a mentalevelekkel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu