A párolt vöröskáposzta almával kiegészítve egy klasszikus köret sertéssült és pulykasült mellé. Ez a változat almaborban készül, így kiváló különleges alkalmakra és ünnepekre, például karácsonyra.
Hozzávalók
- ½ fej közepes vörös káposzta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 db fahéjrúd
- ¼ tk frissen reszelt szerecsendió
- 1 babérlevél
- 150 ml almabor
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 alma
- Só bors
Elkészítés
- A káposztát félbevágjuk, a kemény, külső leveleket és a torzsát eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- A hagymát felaprítjuk.
- Az olajat egy lábasban felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a káposztát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, szerecsendiót és a babérlevelet, majd az almabort, ecetet és a cukrot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük.
- Forráspontig hevítjük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon kb 20 percig főzzük, időnként megkeverve.
- Amikor a káposzta puha, de még harapós, akkor jó.
- Az almát kimagozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a káposztához, és további 5-10 percig főzzük, amíg az alma kissé megpuhul.
- Megkóstoljuk, fűszerezzük. Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu