Ha diétázunk, vagy egy és egészséges ételt szeretnénk készíteni, ez a párolt tőkehal spárgával recept ideális erre. 15 perc alatt elkészül, finom, alacsony kalória- és szénhidrát-tartalmú, glutén- és tejmentes is. Tálaljuk zöldsalátával vagy krumplipürével!
Hozzávalók
- 1 csokor spárga
- 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 1 tk kapribogyó, üvegből
- 2 foltos tőkehal filé
- 1 citrom reszelt héja is leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- A spárgák fás végeit levágjuk.
- Egy nagy, sekély serpenyőben felhevítjük az olajat a kapribogyóval és a fokhagymával együtt.
- Amikor a fokhagyma barnulni kezd, hozzáadjuk a spárgát és megforgatjuk az olajon.
- A hőfokot lejjebb állítjuk, és fedőt teszünk a serpenyőre. 1 percig pároljuk.
- A halfiléket a spárga tetejére tesszük, megszórjuk a citrom reszelt héjával, majd ráfacsarjuk a citromlevet.
- Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk néhány csepp olajjal. Rájuk szórjuk a kaprot.
- Lefedjük és körülbelül 5-8 percig pároljuk, a hal vastagságától függően.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu