
Ez a párolt shiitake és cukkini lencsével kiegészítve egy egészséges, tápláló étel, amely 15-20 perc alatt elkészíthető, így tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Tálalhatjuk vegán főételként (barna rizzsel) vagy köretként grillezett húsok és halak mellé. Pikánsabb lehet egy csipet chilipehely vagy egy kanál dijoni mustár hozzáadásával.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkini
- 100 g shiitake gomba
- 3 evőkanál balzsamecet
- 100 ml zöldségalapleves
- 1 konzerv lencse, lecsepegtetve
- Só és bors
- Kevés citromlé
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A fokhagymát és a cukkinit felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és közepes lángon körülbelül 5 percig óvatosan megpirítjuk benne a gombát.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukkinit, majd leöntjük a balzsamecettel, és hagyjuk 30 másodpercig sisteregni. Lefedve további 5 percig főzzük, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak.
- Hozzáadjuk a lencsét és az alaplevet, felforraljuk, és további 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a keletkezett mártás felére csökken.
- Belekeverjük a citromlevet és a zöldpetrezselymet.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
