
Amikor hétvégi vagy ünnepi ebédet, vacsorát készítünk, néha elhanyagoljuk a köreteket, és csak sült burgonyát vagy krumplipürét készítünk. Valójában nagyon könnyű a zöldségeket érdekesebbé és ízesebbé tenni. Ez a párolt káposzta zöldborsóval mindössze 15 perc alatt összedobható – elkészíthető például, amíg egy egészben sült hús pihen. Tálalhatjuk grillkolbász vagy steak mellé is.
Hozzávalók
- ½ fej kelkáposzta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 100 ml zöldségalapleves
- Friss citromlé
Elkészítés
- A káposztát vékonyan felszeleteljük, majd az újhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és alacsony hőfokon puhára dinszteljük az újhagyma darabokat, majd hozzáadjuk a káposztát és az alaplevest.
- Lefedve 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5-8 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Belekeverjük a mustárt.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Néhány mentalevéllel megszórva és citromlével lelocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
