
A fehérpenészes, lágy brie sajt enyhén diós íze nagyon jól passzol a gombáhozl, így nem csoda, hogy ez a párolt gomba brie sajttal egy szuper kombináció. Találhatjuk köretként (pl steak mellé), pizza vagy crostini feltétként, vagy akár főtt tésztával.
Hozzávalók
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g Brie (érett)
- 200 g csiperke gomba
- 4 szál kakukkfű, csak levelek
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
- A fokhagymát és a hagymát finoman felaprítjuk.
- Az olajat felhevítjük, majd a hagymát 5 percig üvegesre dinszteljük.
- Közben a gombát felszeleteljük.
- Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet és a gombát.
- Egy percig keverjük, lefedjük és alacsony hőfokon 8-10 percig pároljuk, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt.
- A sajtot a gombára morzsoljuk és addig keverjük, amíg egy sűrű, krémes mártást kapunk.
- Sózzuk, borsozzuk (tehetünk bele egy csipet cayenne-t vagy szerecsendiót is).
- Friss zöldfűszerrel (például zöldpetrezselyemmel, kaporral, snidlinggel) megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
