A foltos tőkehal egy nagyon finom, puha húsú fehérhal, amit nem szabad túlfőzni. Ez a párolt foltos tőkehal fűszeres spenóttal tálalva lesz különleges. Édesburgonyapürével tálaltam, de párolt rizs vagy lapos kenyér is remekül passzol hozzá.
Hozzávalók
- 2 foltos tőkehal filé
- 4 nagy marék bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 mogyoróhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- ¼ tk kurkuma
- ¼ tk füstölt paprika
- 1 csipetnyi chilipehely (opcionális)
- Só, bors
- 1 citrom leve
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a kurkuma és a paprika nagy részét, 30 másodpercig keverjük.
- Leöblítjük vízzel a spenótleveleket, és a serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk fel a citromlét és összekeverjük.
- Lefedve egy percig főzzük, amíg a spenót kezd összefonnyadni.
- Rátesszük a halat, sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a maradék kurkumát és a paprikát.
- Lefedjük, és takarékon kb 5-10 percig pároljuk a hal filé vastagságától függően.
- A halat a spenóttal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu