A fagyasztóban érdemes tartani házilag készített paradicsommártást, ami gyorsan alkalmazható egyszerű ételekhez, például tésztákhoz vagy egytálételekhez, töltelékekhez, levesekhez stb. Ez a vegán paradicsomos tészta cikóriával kiegészítve egyike azoknak az ételeknek, amik 10 perc alatt összedobhatók. Cikória helyett más, gyorsan dinsztelhető zöldségeket is használhatunk – például kelkáposztát, spenótot, zöldborsót, zöldbabot, cukkinit. Gluténmentes tésztát is lehet használni ehhez a recepthez.
Hozzávalók
- 1 fej cikória
- 200 g durum száraz tészta (vagy gluténmentes)
- 1 bögre konyhakész paradicsom mártás (házi vagy bolti)
- Tálaláshoz: reszelt parmezán (opcionális); bazsalikom
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük.
- A cikóriát vékonyan felszeleteljük, és a főzés utolsó 2 percében a tésztához adjuk. Lecsepegtetjük.
- Közben a paradicsommártást egy lábasban felmelegítjük. Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát és a cikóriát. Ízlés szerint adhatunk hozzá apróra vágott friss zöldfűszert és chilipelyhet is.
- Jól összekeverjük. Bazsalikom levelekkel megszórjuk.
- Reszelt parmezánnal vagy frissen őrölt borssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek