Szuper gyors vacsoraként vagy hétvégi laza ebédre ideális a következő paradicsomos, szalonnás tészta káposztával. Negyed óra alatt összedobható, meglehetősen laktató, aránylag olcsó – különösen ajánljuk az olasz ízek kedvelőinek..
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg fodros kel
- 30 dkg füstölt bacon szalonna vagy pancetta
- 1 chili (opcionális)
- 1 konzerv aprított paradicsom
- Reszelt sajt (pl parmesan)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük, lefedve pihentetjük.
- Közben a hagymát és chilit felaprítjuk, a szalonnát kis kockákra felvágjuk.
- Egy nehézaljú lábasban 1 ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk az aprított hozzávalókat – a szalonnát ropogósra a hagymát puhára sütjük. Felöntjük a paradicsommal, forráspontig melegítjük,miközben a fodros kelt vékony csíkokra szeleteljük. A káposztát a paradicsomos szalonnára szórjuk, fedő alatt 2-3 percig pároljuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát tálaljuk, erre a a paradicsomos mártásból adagolunk. Reszelt sajttal megszórjuk.
- Melegen fogyasztjuk.
Tippek
- Tálaljunk mellé egy érdekes, mediterrán zöldsalátát.
- Az igazi, olasz verzió fekete káposztával (cavolo nero) készül – de ezt nehéz beszerezni Magyarországon. A fodros kelt sem könnyű, és ha nem sikerül, akkor magyar zsenge kelkáposzta is megteszi.
- Alkalmazhatunk konyhakész szalonna kockákat is, de ez legyen húsos, ne csak zsír!
- A paradicsomos, szalonnás tészta káposztával kiegészítve ideális családi gyors vacsora hétköznapokon, vagy szuper gyors ebéd, brunch lehet laza hétvégéken.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu