Ez a paradicsomos-spenótos tészta mascarponéval 15 percen belül elkészül, ha paradicsomkonzervet használunk. De ha hagyományos módon szeretnénk elkészíteni, akkor tegyünk a sütőbe 30 dkg friss koktélparadicsomot olajjal, fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal elkeverve kb 20 percre, majd öntsük ezt át egy lábasba (a kifolyt szafttal együtt), adjuk hozzá a spenótot, fedjük le és pihentessük 5 percig. Ezután keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Ez a verzió fél órán belül készül el.
A tésztát ropogós salátával tálaljuk. A tetejére szórhatunk ropogósra sült szalonnát vagy Prosciuttot, ha egy húsos verziót szeretnénk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk szárított oregánó
- 1 konzerv koktélparadicsom vagy 300g koktélparadicsom vagy fürjes paradicsom
- 400 g olasz száraztészta (lehet gluténmentes is)
- 200 g bébispenót
- 125 g mascarpone sajt
- Tálaláshoz: reszelt Parmezán
Elkészítés
- Egy lábasban enyhén sós vizet felforralunk, és ebben kifőzzük tésztát kb 10-12 percig, amíg al dente lesz.
- Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és az oregánót, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a konzerv koktélparadicsomokat.
- A konzervdobozt vízzel kiöblítjük, és ezt a serpenyőbe öntjük. Sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a spenótot, és további 2 percig főzzük, mielőtt beleforgatjuk a mascarponét.
- A tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük.
- Melegen, reszelt parmezánnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek