
Ez a paradicsomleves lencsével és paprikával egészséges, vegán, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, mégis laktató, és finom. Ráadásul egyszerűen elkészíthető! Pirítóssal vagy gluténmentes pogácsával, lepénnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 2 db piros kápai vagy kaliforniai paprika
- 1,5 csésze vöröslencse
- 1 tk szárított oregánó vagy majoránna
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 L zöldség alapleves
- 2 ek aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát, zellert és a sárgarépát apróra vágjuk. A pirospaprikát kis kockákra vágjuk.
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ebben megdinszteljük a hagymát, zellert és a sárgarépát kb 5 percig.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, és további 3-5 percig kevergetjük.
- Közben folyó víz alatt leöblítjük a lencsét.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a vöröslencsét, a konzerv paradicsomot és a zöldség alaplevest.
- Felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve körülbelül 25 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és hozzáadjuk a zöldpetrezselymet.
- Botmixerrel addig pürézzük a levest, amíg egy kissé érdes krémlevest levest nem kapunk.
- Ha szükséges, adunk hozzá több alaplevest.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
