
Egy hétvégi reggelire vagy laza ebédre kiváló megoldás lehet ez a paradicsom és szardella omlett, ami mindössze 15 perc alatt elkészül! Ha nincs koktélparadicsom, akkor használhatunk egy érett paradicsomot apróra vágva. Ha van némi kéksajtunk, azt rámorzsolhatjuk a paradicsomos töltelékre, mielőtt félbehajtjuk az omlettet. Friss péksüteménnyel és/vagy zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 marék koktélparadicsom félbevágva
- Kb 5 db szardella, üvegből
- 1 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer ( pl bazsalikom, zöldpetrezselyem vagy metélőhagyma)
- 4 db tojás
- 3 újhagyma, apróra vágva
Elkészítés
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, 30 másodpercig világosra sütjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2-3 percig dinszteljük.
- Hozzáadjuk a szardellát, és egy percig keverjük.
- Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk.
- A tojásokat egy kis tálban felverjük, és készítünk egy vagy két vékony omlettet úgy, hogy a tojásos keveréket (vagy annak felét) a serpenyőbe öntjük, és egyenletesen elterítjük.
- Amikor az omlett felülete megszilárdult, tányérra csúsztatjuk, és az omlett(ek) felét megtöltjük a paradicsomos és szardellás keverékkel, majd rászórjuk az apróra vágott újhagymát és a friss zöldfűszert. Sózzuk, borsozzuk, majd az omlett másik felével lefedjük, kissé lenyomjuk és félbevágjuk.
- Mielőtt félbevágjuk, visszatehetjük 30 másodpercre a serpenyőbe átmelegedni, de ez nem fontos.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
