Ez a ropogós paprikás tofu tökéletes rágcsálnivaló borozgatás mellé. Tálaljuk chili szósszal vagy paprika krémmel. Salátával kiegészítve és a mártogatóssal leöntve pedig egy gyors és egyszerű ebédet kapunk.
Hozzávalók
- 1 blokk kemény tofu (kb. 300 g)
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- ½ teáskanál fokhagyma por
- ½ teáskanál szárított majoránna vagy oregánó
- 1 tk paprika
- Só bors
- Növényi olaj
Elkészítés
- A tofut lecsepegtetjük, majd betekerjük egy tiszta konyharuhába, és két tányér közé helyezzük. Néhány konyerv dobozt a felső tányérra teszünk, és pihentetjük körülbelül 30 percig, hogy a nedvesség kinyomódjon a tofuból.
- Egy kis tálban összekeverjük a kukoricalisztet, fokhagymát, paprikát, majoránnát, sót, borsot.
- Kicsomagoljuk a tofut és szárazra töröljük. 1 cm vastag hasábokra vágjuk, majd bemártjuk mindegyiket a lisztes keverékbe.
- Egy kis serpenyőben 1 cm mélységben olajat hevítünk. A tofu hasábokat adagonként 2-4 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Adunk a serpenyőbe még olajat, ha szükséges.
- A sült tofut konyhai papíron lecsepegtetjük és langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu