Ez a paprikás csirke fekete babbal kiegészítve egymexikói verzió, ami kissé pikáns is. Nagyon egyszerű az elkészítése, előre megfőzhető, továbbá finom és laktató is, így ideális hétközepi vacsorára vagy laza hétvégi ebédre. Főtt burgonyával, krumplipürével, rizzsel vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb (egészben) vagy 8 alsó, felső
- 1 lialhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paprika
- ½ teáskanál csípős paprika (vagy cayenne), opcionális
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 érett paradicsom
- 2 sárgarépa
- 500 ml csirke alapleves
- 1 babérlevél
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 konzerv (400 ml) fekete bab, lecsepegtetve
- 1 marék koriander/petrezselyemlevél (apróra vágva)
- Só bors
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, felszeleteljük. A paradicsomot és a sárgarépát durván felaprítjuk.
- Egy nagy lábasban felhevítünk egy evőkanál olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkecombokat, és mindkét oldalon világos barnára sütjük.
- Hozzáadjuk a paprikát és a római köményt, 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sárgarépát. Néhány másodpercig keverjük, amíg ragacsos lesz, majd felöntjük az annyi alaplevessel, hogy éppen ellepje a csirkét. Hozzáadjuk a babérlevelet.
- Alacsony hőfokon, fedő alatt 45 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a paprikaszeleteket. További 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot.
- Koriander- vagy petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu