
Ez a padlizsános rizs kukoricával kissé pikáns, de nem csípős (bár adhatunk hozzá chilipelyhet is). Maradék vagy frissen készült párolt rizzsel is elkészíthetjük – én barna basmati-t alkalmaztam, de a fehér vagy instant rizs is megfelel a recepthez. Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatjuk, vegán főételként vagy köretként sült, grilezett húsok mellé.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis padlizsán
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék koktélparadicsom
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 tk római köménypor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk oregánó
- Facsart citromlé
- ½ kis konzerv csemege kukorica vagy ½ cső grillezett kukorica
- 1 bögre főtt barna basmati rizs
- 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer (zöldpetrezselyem, menta vagy koriander)
Elkészítés
- A padlizsánt és a pirospaprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot félbevágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amiben megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát és a padlizsánt.
- Lefedve 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a fűszerporokat és az oregánót, egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Lefedve kb 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Éles késsel levágjuk a kukoricaszemeket, vagy a konzervkukoricát lecsepegtetjük.
- A kukoricaszemeket a serpenyőbe szórjuk, hogy átmelegedjenek.
- Végül belekeverjük a rizst és a zöldfűszert, átmelegítjük, majd friss citromlével és őrölt borssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
