Ez a padlizsánkrém fetával kiegészítve a perzsa baba ghanoush görög változata. Rendkívül egyszerű elkészíteni és nagyon finom – tökéletes mártogatós rágcsálnivalókhoz, vagy tekercsekbe szendvicsekbe is remek töltelékklnt. A vegán változathoz használhatunk növényi alapú feta alternatívát. A padlizsán grillezése kb 30 perc, de ezt előre el lehet végezni (ami 3 napig tárolható a hűtőben).
Hozzávalók
- 1 grillezett padlizsán
- 1 evőkanál Tahini paszta
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 1 kis marék mentalevél
- 50 g feta
- Díszítéshez: morzsolt feta és mentalevél
Elkészítés
- Az egész padlizsánt egy grillsütőn puhára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Amikor teljesen kihűlt, a húsát egy aprítógépbe kanalazzuk, a héját kidobjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Krémessé pürézzük – ez ízlés szerint lehet sima vagy szemcsés.
- Egy kistálba átszedjük, sózzuk, borsozzuk, majd morzsolt fetával megszórjuk és mentalevéllel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu