Ez a pácolt lazac és avokádó kehely 5 perc alatt összedobható – így ideális előétel lehet egy ünnepi menüben. Tökéletes finomság bulikra is, különösen karácsonykor és szilveszterkor. Az avokádó villával pépesíthető, ha egy krémesebb változatot szeretnénk.
Hozzávalók
- 3 érett avokádó
- 1 csomag Gravlax pácolt lazac, mustáros mártással
- Citrom
- Őrölt bors
- 1 marék vízitorma
Elkészítés
- Előkészítünk négy kis üveg poharat vagy tálkát.
- Kibéleljük őket néhány vízitorma levéllel.
- Az avokádót megpucoljuk, a húsát felkockázzuk, majd egyből citromlével leöntjük, nehogy bebarnuljon.
- A lazacszeleteket apróra vágjuk, majd jól összekeverjük a mustáros mártással és őrölt borssal.
- Az avokádó darabok felét elosztjuk egyenlően a poharakban, majd a tetejükre kanalazzuk a lazacot.
- A maradék avokádóval beborítjuk a lazac réteget, őrölt borssal meghintjük és citromlével kissé lelocsoljuk.
- Megszórjuk vízitorma levelekkel, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Lazac receptek
- Avokádó receptek
- Karácsonyi receptek
- Szilveszteri receptek
- Valentin napi receptek
- Anyák napi receptek
Zest.hu