Ez a görög stílusú omlett tenger gyümölcseivel és fetával készül. Ideális egy hétvégi villásreggelire vagy laza ebédre. Pita kenyérrel vagy pirított bagettel és ropogós salátával tálaljuk. Én maradék grillezett polipot használtam, de használhatunk fagyasztott vagy konzervben eltett tengeri herkentyűket is.
Hozzávalók (omlettként)
- 3 db tojás
- ½ bögre apróra vágott grillezett polip vagy tintahal
- 1 db grillezett paprika
- 3 db olajbogyó, kimagozva és felszeletelve
- 50 g feta sajt, morzsolva
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A tojásokat az oregánóval összekeverjük egy kis tálban. Hozzáadjuk a feta felét.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleöntjük a tojásokat. Hagyjuk egyenlettesen szétterülni a keveréket.
- Amikor az omlett felülete már majdnem megszilárdult, hozzáadjuk az apróra vágott tenger gyümölcseit, a grillezett paprikát és az olajbogyót, majd rászórjuk a maradék fetát.
- Kb 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldpetrezselymet és félbehajtjuk az omlettet.
- Még kb. egy percig sütjük, majd megfordítjuk néhány másodpercre.
- Az omlettet egy spatula segítségével egy tányérra csúsztatjuk, kettévágjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu