Az avokádós rántotta világszerte közkedvelt étel reggelire és brunchra. Ez az omlett avokádóval és paradicsommal egy egyszerű variáció, amit étrendünknek megfelelően kiegészíthetünk chorizóval és/vagy sajttal. Tálaljuk pirítóssal vagy ropogós salátával.
Hozzávalók (omlettként)
- 2 nagy vagy 3 kis tojás
- 1 érett paradicsom
- ½ avokádó
- 2 szál újhagyma
- 3 cm-es darab csípős chorizo (opcionális)
- 1 evőkanál reszelt sajt (opcionális)
- 1 evőkanál apróra vágott koriander vagy petrezselyemlevél
- Só, bors
Elkészítés
- A tojásokat egy tálban enyhén felverjük két csipet sóval.
- Az avokádó húsát vékony szeletekre, a paradicsomot és az újhagymát apróra vágjuk.
- Kevés sajtot lereszelünk, és apró darabokra vágunk 3cm chorizót (opcionális).
- Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd beleöntjük a tojásos keveréket és hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Amikor kocsonyás lesz a felülete, az egyik felét az avokádó szeletekkel lefedjük, majd rászórjuk a paradicsomot, újhagymát, sajtot és/vagy chorizo darabokat. Adunk hozzá apróra vágott vagy szeletelt chilit, ha egy csípős verzióra vágyunk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet vagy korianderlevelet, majd az omlett másik, sima felét a megtöltött félre fordítjuk egy lapáttal. Még egy percig sütjük, majd kicsúsztatjuk egy tányérra, és kettévágjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu