Az olasz paradicsomos bab titka a friss, érett paradicsom. Ez az étel vegán, egészséges, finom és nagyon könnyen elkészíthető. Tálaljuk tésztával, gnocchival, pirítóssal, crostinin vagy lapos kenyérben!
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál angol zeller
- 1 szál sárgarépa
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- Kb 9 förtös koktélparadicsom
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 konzerv Cannellini bab
- Apróra vágott friss zöldfűszer a tálaláshoz (pl bazsalikom, menta, zöldpetrezselyem)
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát és a zellerszárt finomra, a sárgarépát apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és lassan megdinszteljük az apróra vágott zöldségeket, kivéve a fokhagymát.
- Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.
- Néhány másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a friss paradicsomokat és a balzsamecetet. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Egy percig keverjük, amíg a paradicsom enyhén karamellizálódik, majd adunk hozzá fél pohár vizet.
- Lefedjük, pároljuk 5-10 percig és, amíg sűrű, selymes mártást kapunk.
- Belekeverjük a lecsepegtetett babot, átmelegítjük, majd friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu