
Ez az olasz lazacos burgonya egy nagyon finom, egytélétel, ami tökéletes egy hétköznapi vacsorára vagy hétvégi családi ebédre. Fél óra alatt elkészül, egészséges és laktató. Ropogós zöldsalátával tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 lazac szelet
- 4 szem közepes burgonya
- 1 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- 1 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis chili (elhagyható)
- ½ piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 db babérlevél
- 1 db Knorr paprika és aszalt paradicsom alapelves, vagy hasonló
- 1 csésze apróra vágott cavolo nero (feketekáposzta)
- Tálaláshoz: néhány darab zöldpetrezselyem levél
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
- A sárgarépát, zellert, hagymát, chilit, pirospaprikát és a fokhagymát felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az apróra vágott zöldségeket puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszernövényeket. Egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a burgonyát. Adunk hozzá annyi alaplevest, hogy mindent jól ellepjen, majd beletesszük a babérlevelet.
- Kb 15-20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, és egy szép, sűrű mártást kapunk.
- Közben a halat falatnyi kockákra vágjuk (a bőrét eltávolíthatjuk, ha úgy jobban szeretjük).
- A káposztát a serpenyőbe szórjuk, és erre rátesszük a lazac darabokat.
- Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 5 percig pároljuk.
- Óvatosan átkeverjük, majd zöldpetrezselyem levelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
