Ha egy egyszerű, de nagyon finom hamburgert szeretnénk kipróbálni, ez az olasz hamburger egy ideális recept erre. Tökéletes nyári bulikra, grillezésre, de akár hétközi vacsorára, ebédre is. Tálalhatjuk (gluténmentes) zsemlében vagy sült krumplival, salátával egyéb köretekkel.
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma, darálva
- 1 evőkanál sűrített aszalt paradicsom
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 tojás
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- Só,bors
- A hamburgerhez: zsemle, grillezett paprika krém (vagy darabok), uborka, mustár, salátalevél, grillezett hagyma/cukkini stb.
Elkészítés
- A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük.
- Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, tojást, fokhagymát, hagymát, sűrített paradicsomokat és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. 30 percig lehűtjük.
- A grillsütőt vagy grill serpenyőt közepes hőfokra előmelegítjük.
- A bazsalikom leveleket a masszához keverjük, majd 4 nagy vagy 6 kisebb pogácsát formálunk, amiket egy tányérra teszünk. Pihentetjük 10 percig.
- A pogácsákat mindkét oldalon 3-5 percig sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a marhahúst.
- Közben a zsemléket félbevágjuk és kissé megpirítjuk.
- Az alsó felüket megkenjük paprikakrémmel (vagy vörös pesztóval), leborítjuk salátalevéllel, grillezett zöldségekkel, uborka szeletekkel. Rátesszük a hamburger pogácsákat, kevés mustárt stb, majd a zsemle másik felével leborítjuk.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu