Ez a gyors és egyszerű nyári zöldséges spagetti sült paradicsommal, borsóval, babbal, fetával és bazsalikommal keverve egy laza étel, amely ideális a nyári hőségben. A paradicsomot lehet a sütőben vagy a serpenyőben is sütni.
Hozzávaló
- 200 g koktélparadicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 tk lágy nádcukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g spagetti (gluténmentes is jó)
- 150 g zöldborsó
- 100 g zöldbab
- 1 marék bazsalikom levél, apróra vágva
- 100 g feta sajt, morzsálva
Elkészítés
- A spagettit forrásban lévő vízben kifőzzük – az utolsó öt percben hozzáadjuk a zöldborsót és a babot (mindegyiket 3 darabra vágva).
- A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott oldalukkal felfelé nézve egy tepsibe tesszük. A fokhagymát felaprítjuk, és a paradicsom tetejére szórjuk. Meglocsoljuk az olajjal, majd megszórjuk cukorral és sózzuk, borsozzuk. 20 percig sütjük, amíg a paradicsom megpuhul, de nem pépes lesz.
- A serpenyős verzióhoz az olajat fel forrósítjuk egy serpenyőben, beletesszük a paradicsomot, öt percig sütjük, majd felöntjük kevés balzsamecettel és hozzáadjuk a fokhagymát és cukrot. Karamellizáljuk.
- A tésztát és a zöldségeket leszűrjük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sült paradicsomokat a keletkezett szafttal együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd rámorzsoljuk a fetát.
- Megszórjuk a bazsalikom levelekkel, és alaposan összeforgatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu