A következő narancsos póréhagyma ideális köret lehet ünnepi vagy vendégváró főételek mellé. Remekül passzol egészben sült húsok, halak mellé. Elkészítése is csupán 10 perc, amit az utolsó pillanatra lehet hagyni..
Hozzávalók
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 50 dkg póréhagyma
- 2 tk étkezési kukoricakeményítő
- 2 dl frissen csavart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés
- A póréhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
- A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a póréhagyma szeleteket, sózzuk, borozzuk. Fedő alatt, alacsony hőfokon, kb 8 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, óvatosan keverve 1 percig sütjük.
- Felöntjük a narancslével és rászórjuk a reszelt héj nagy részét. Gyöngyözésig melegítjük, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Tálalás előtt a maradék narancshéjjal megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk ünnepi sültek mellé – pl sült pulyka, sült liba vagy sült bárány.
- Vigyázzunk arra, hogy a póréhagyma legyen puha, de maradjon kissé harapós, azaz ne essen szét!
- A köret előre elkészíthető, tálalás előtt elég csupán felmelegíteni. Így ideális vendégváró étel.
- Étkezési keményítő helyett alkalmazhatunk finom lisztet vagy csicseriborsó (gram) lisztet is.
- A narancsos póréhagyma receptje egy újabb példa arra, hogy milyen egyszerűen fel lehet dobni párolt zöldségeket!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu