Ez a mozzarellás káposztás tészta egy közkedvelt étel Észak-Olaszországban. Elkészíthető fodros kellel vagy fekete káposztával, továbbá dió helyett fenyőmag is alkalmazható. A tészta lehet bármiféle olaszos száraz tészta, akár glutén-mentes is. Mivel 15 perecen belül az asztalon lehet, így ideális rohanós vagy lusta napokon.
Hozzávalók
- 200g tetszőleges tészta (lehet gluténmentes is)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fodros kel
- ½ teáskanál chili pehely (opcionális)
- ½ citrom leve
- 1 bivaly mozzarella
- 2 evőkanál apróra vágott, pirított dió
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzzük.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és ebben megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a chilit is, ha használunk.
- Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a fodros kelt, és rácsavarjuk a citromlevet.
- Lefedve néhány percig pároljuk, amíg a káposzta megfonnyad.
- A mozzarellát darabokra szaggatjuk.
- Amikor megfőtt a tészta, lecsepegtetjük, de egy kis csésze főzővizet megtartunk.
- Hozzáadjuk a tésztát a káposztához, a sajt darabokkal és a főzővíz felével együtt.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Adunk hozzá még főzővizet, ha a mártás nem elég szaftos.
- Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd dióval megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu