
Ez az egyszerű misos uborkasaláta ideális egy bento ugyonnás dobozba, vagy tálalhatjuk sushi, teriyaki lazac, yakitori csirk és tésztaételek mellé. Vegán, egészséges és rendkívül könnyen elkészíthető (partikra, piknikekre, kirándulásokra is tökéletes!)
Hozzávalók
- 1 szál kígyóuborka
- 1 evőkanál barna rizs miso
- 1 evőkanál japán rizsecet
- 1 evőkanál pirított szezámmagolaj
- 1 tk folyós méz vagy datolya szirup
- 1 tk szezámmag
Elkészítés
- Az uborkát hosszában félbevágjuk.
- Kiskanállal kikanalazzuk a magos részt (ne dobuk ki, hanem használjuk fel turmixokhoz, salátaöntetekhez, raitához vagy egyéb mártogatóshoz, arcpakolásra stb.)
- Mindkét felet vékonyan felszeleteljük.
- Egy keverőtálban összekeverjük a miso pasztát, rizsecetet, szezámolajat és a mézet.
- Hozzáadjuk az uborkaszeleteket és a szezámmag felét, majd jól összeforgatjuk.
- A salátázót legalább legalább 15 percig pihentetjük.
- Közvetlenül tálalás előtt ismét átforgatjuk, majd rászórjuk a maradék szezámmagot.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
