
Ez a misós gomba és cukkini tésztával kiegészítve egy kiadós vegán főétel, ami 15 perc alatt elkészíthető. Én barnarizs tésztát használtam, aminek a kifőzése csupán 3 perc, de használhatunk egyéb verziókat is, például ramen, soba vagy széles rizstésztát.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 cm-es darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis piros chili, kimagozva
- 1 evőkanál növényi olaj
- 100 g gomba
- 1 db cukkini
- ½ piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 tk rizsecet
- 1 teáskanál Mirin
- 1 tk miso paszta
- 1 tk szezámmag
- Koriander levelek
- 150 g rizstészta
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát, chilit és a gyömbért vékonyan felszeleteljük.
- A cukkinit felkockázzuk, a gombát és paprikát szeletekre vagy kockákra vágjuk.
- Egy wokban felhevítjük az olajat, és kevergetve megpirítjuk benne a hagymát 5 percig, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és 30 másodpercig kevergetjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és kevergetve körülbelül 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt, Mirint és az ecetet.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, lefedjük, és további 5 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Közben kifőzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
- Amikor a zöldségek kész vannak, hozzáadjuk a tésztát és a miso pasztát. Lekapcsoljuk a tűzhelyt és összekeverjük.
- Szezámmaggal és korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
