
Ez a miso sült csirke a japán ízek kedvelői számára egy tuti recept! Könnyen elkészíthető, különleges és tökéletes egy laza hétvégi ebédre vagy vacsorára. Rizzsel és ázsiai módon párolt zöldségekkel vagy salátával tálaljuk. Rizsecet helyett használhatunk rizsbort vagy mirint.
Hozzávalók
- 1 közepes egész csirke (kb. 1,5-2 kg)
- 2 evőkanál miso paszta
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz (gluténmentes, ha szükséges)
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 evőkanál japán rizsecet
- 1 tk darált gyömbér
- 1 tk szezámmag
Elkészítés
- A csirkét papírtörlővel szárazra töröljük (beleértve az üreget is).
- A miso pasztát, szójaszószt, ecetet, gyömbért és az olajat egy kis tálban kikeverjük. Ezzel a csirkét alaposan bedörzsöljük, beleértve az üreget is.
- A csirkét egy tányérra helyezzük, majd alufóliával lefedjük, és körülbelül 60 percig pihentetjük, de akár egy éjszakán át is lehet.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A csirkét kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
- Egy tepsibe áttesszük, mellével felfelé nézve. 1 órán keresztül sütjük, vagy amíg a legvastagabb részből, a combok mentén, tiszta lé folyik ki (szúrjuk meg egy éles késsel!). A sütés során körülbelül 15 percenként megkenjük a keletkezett szafttal.
- L takarva pihenetjük 10 percig, majd felvágjuk.
- A szafttal leöntve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
