Ez a mini mini szedres kuglóf ideális reggelire, uzsonnára, vagy nyári kerti tea partikra, piknikre és kirándulásokra. Bevonhatjuk őket citrommázzal, vajkrémmel, krémsajtos mázzal vagy porcukorral – én így natúr szeretem.
Hozzávalók
- 2 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- ¾ csésze finomítatlan cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 1 csésze joghurt (lehet növényi alapú)
- ½ citrom leve
- ½ csésze napraforgó- vagy repceolaj
- 1 csésze szeder
- 3 evőkanál mandulapehely (elhagyható)
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a cukrot és a citromhéjat.
- A tojásokat összekeverjük a vaníliával majd az olajjal.
- A citromlevet hozzáadjuk a joghurthoz, majd összekeverjük a tojással.
- Ezt a keveréket a liszthez adjuk, és óvatosan sima tésztává keverjük.
- Beleforgatjuk a szedret és a mandulát.
- A masszát 4 vagy 6 mini szilikon kuglóf formába kanalazzuk, majd ezeket egy tepsire helyezzük.
- A süteményeket kb. 20-25 percig sütjük a sütőben, amíg aranybarna lesz a tetejük, és a közepükbe szúrt tű tisztán jön ki.
- A formában 5 percig hűlni hagyjuk a süteményeket, majd rácsra kiborítjuk, hogy teljesen kihűljenek.
- Amikor kihűltek, ízlés szerint díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu