Ez a vegán minestrone leves lencsével és káposztával egy kiadós és egészséges leves, amely nagyon jól felmelegít hűvös estéket. A recepthez használhatunk gluténmentes tésztát is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zellerszár
- ½ piros paprika
- 1 nagy sárgarépa
- 1 tk szárított oregánó vagy majoránna vagy olasz fűszernövénykeverék
- 1 liter zöldségalapleves
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 bögre apró szárított durum tészta
- 1 konzerv barna lencse, lecsepegtetve és leöblítve
- 2 nagy marék apróra vágott fodros kel vagy kelkáposzta
- Só bors
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- A sárgarépát, paprikát és a zellert felkockázzuk.
- Egy nagy, vastag alapú lábasban felforrósítjuk az olajat, majd kb 5 perc alatt puhára pároljuk a hagymát.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, sárgarépát, paprika és zeller darabokat.
- Hozzáadjuk az oregánót vagy a fűszerkeveréket, majd körülbelül 5 percig pároljuk a zöldségeket.
- Hozzáadjuk a zöldséglevest és a konzerv paradicsomot. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát.
- Fedő nélkül 10-12 percig főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét és a káposztát, majd további 5 percig főzzük.
- Megkóstoljuk, és ízlése szerint módosítjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu