
Ez a mézes-whiskey-s csirkecomb elkészíthető konyhakész Jack Daniels Tennessee Mézes BBQ szósszal, ami kapható delikben, online fűszeráruházakban. De elkészíthetjük házilag is. Az alábbi recept egy autentikus verzió – legideálisabb whisky hozzá a Jack Daniel’s Honey Whiskey, de bármiféle whisky megfelel a recepthez. Ha gyerekek számára is tálaljuk, akkor érdemes a whisky egy részét lecserélni ananászlére. A chiliszósz is kihagyható, bár az igazi amerikai verzió meglehetősen csípős. Ideális harapnivaló bulikra, összejövetelekre vagy főétel vendégváró vacsorára. Nyáron remek grillezésre is, ugyanis a sütés előre elvégezhető, a grillezés csupán 5-10 perc lesz.
Hozzávalók
- 1 kg felső és alsó comb
- 1 fej vörös hagyma, felaprítva
- Oliva olaj
- Só, bors
- 1 kis üveg Jack Daniel’s Tennessee mézes BBQ szósz vagy az alábbi szósz:
A mézes-whiskey-s szószhoz:
- 50 ml Jack Daniels vagy hasonló whiskey
- 50 ml ananászlé
- 1 ek Worcester szósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek almaecet
- 3 ek ketchup
- 3 ek méz
- 1 ek sötét melaszos nádcukor (opcionális)
- 1 tbsp chili szósz pl Sriracha vagy ½ tk Cayenne chilipaprika (opcionális)
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma, préselve)
- 1 tk vöröshagymapor (vagy 1 kis fej lilahagyma, reszelve)
Elkészítés
- Ha nem konyhakész szószt alkalmazunk, akkor a whisky-s szószhoz szükséges hozzávalókat egy kis lábasban 10 percig szirupos mártássá főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A csirkecombokat egy tepsiben elrendezzük. Sózzuk borsozzuk, majd az olajjal kissé bekenjük őket.
- Köréjük szórjuk az aprított hagymát.
- A szósszal leöntjük a csirkecombokat, és alaposan bekenjük őket egy szilikon ecsettel.
- Lefóliázzuk a tepsit, majd a sütőbe tesszük 25 percre.
- Közepes fokozatra állítjuk a grillt a sütőben (vagy egy kerti grillsütőt előmelegítünk), és további 5-10 percig szép barnára pirítjuk a csirkecombokat.
- Salátával, hasábburgonyával vagy krumplipürével tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
