
Fantasztikus falatokat készíthetünk tofuval, ami harapnivaló, vagy vegán előétel lehet egy vendégváró menüben. Ez a mézes-szójás tofu található ázsiai jellegű saláták, levesek, raguk feltétéként is.
Hozzávalók
- 1 csomag kemény tofu (kb. 350 g)
- 1 evőkanál semleges ízű növényi olaj
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál Kikkoman szójaszósz (glutén-mentes, ha szükséges)
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 tk szezámmag
- 1 tk szárított chili pehely (elhagyható)
Elkészítés
- A mézet, szójaszószt, ecetet, szezámmagot és a chilipehelyet (ha használunk) összekeverjük egy tálban, félretesszük.
- A tofut alaposan megszárítjuk.
- A tofut 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd minden szeletet átlósan 2 háromszögre vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tofut mindkét oldalon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hozzáadjuk a mézes-szójás keveréket, és lejjebb állítjuk a hőfokot.
- Körülbelül 10 percig főzzük (párszor megfordítva), amíg a mártás ragacsos máz lesz, és a tofu enyhén karamellizálódik.
- Melegen tálaljuk egy saláta tetején, vagy hagyjuk kihűlni, és rágcsálnivalóként, leves stb. feltétként tálaljuk.
- Tálalás előtt megszórjuk szezámmaggal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
