Kisebb sertéskaraj grillezhető egészben is, ami népszerű Mexikóban és az USA-ban. Ez a mézes-mázas grillezett sertéskaraj egy amerikai recept – fantasztikusan finom és omlós lesz a hús, de fontos parázs felett sütni, lehetőleg fedő alatt.
Hozzávalók
- Kb. 500-600 g bőrös, csontozott sertéskaraj
- 2 evőkanál szójaszósz
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál méz
- 2 tk szezámolaj
Elkészítés
- A bőrt levágjuk, de az alatta lévő zsírréteget a húson hagyjuk, amit bevágdosunk.
- Összekeverjük a szójaszószt, gyömbért és a fokhagymát, ráöntjük a húsra, és alaposan bedörzsöljük vele.
- Legalább egy órán át pácoljuk, ha időnk engedi, még tovább. Időnként megforgatjuk.
- A grillsütőt előkészítjük.
- A mézet és a szezámolajat egy kis tálban összekeverjük.
- A sertéshúst körülbelül 25 percig grillezzük közepesen forró parázson, gyakran megkenve a mézes mázzal.
- Célszerű húshőmérőt használni – ha a közepén 70 °C feletti hűmérsékletet mutat, akkor a sertéshús megfelelően átsült.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu